Tuinontwerp

Het ontwerpen en inrichten van een tuin is maatwerk, vaak tot op de vierkante centimeter. Laat het puzzelen met plantsoorten, het bomen over bloemen en het matchen van materialen gerust aan ons over: wij creëren de sfeer en beleving die passen bij jouw smaak en budget.

 

Kennismakingsgesprek

Het ontwerpen van een tuin begint altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We kijken hoe en waar je woont, wat je wensen zijn en hoe wij je kunnen helpen. Afhankelijk van aard en omvang van je wensenpakket, maken we een offerte. Ben je akkoord? Dan gaan we voor je aan de slag.

Schetsontwerp

We starten altijd met een schetsontwerp. Hierin nemen we jouw wensen zoveel mogelijk mee. We maken een concept om je een idee te geven hoe je tuin er in hoofdlijnen uit komt te zien. Ter inspiratie voegen we foto’s en beelden toe. Als je wilt, maken we ook een 3D-model, zodat je nog meer gevoel krijgt bij wat je kunt verwachten.

Definitief ontwerp

Nadat we samen het schetsontwerp hebben besproken en je een goed beeld hebt van hoe je tuin eruit komt te zien, gaan we verder. Soms maken we een voorlopig ontwerp, als tussenstap, meestal volgt een definitief ontwerp. In deze gedetailleerde tekening werken we het matenplan, de materiaalkeuzes en eventuele details verder uit. Blij? Tevreden? Dan gaan we verder met het beplantingsplan.

Beplantingsplan

Het ontwerp is klaar, de basis staat. Tijd voor het beplantingsplan. Hierin zetten we alles voor je op een rij: de grondsoort, de zon- en schaduwkanten van je tuin, bloeitijd, bloeikleur en plantstructuren. We maken een plattegrond, met de locatie van alle bomen, struiken en planten. Ook geven we je een bloeischema, zodat je weet wanneer welke planten bloeien. Met het beplantingsplan kun je bovendien zelf je planten bestellen en op de juiste plek zetten.

Tuinadvies

Wij ontwerpen, maar adviseren ook. In twee soorten en maten. Wil je tuinadvies? Dan helpen we je met de herindeling van je tuin. Heb je liever beplantingsadvies? Dan kijken we met je mee bij het (opnieuw) invullen van je beplantingsborders.

 

Inventarisatie

Voordat we bij je langskomen voor het adviesgesprek, willen we alvast weten hoe je tuin er nu uitziet. Wat zijn de tuinafmetingen? Staat er bijvoorbeeld een schuur in je tuin? Ook zijn we benieuwd naar jouw ideeën. Aan welke tuinsfeer denk je? Wat vind je mooie bloemen, planten en bloeikleuren? En: zijn er bepaalde functies die je in je nieuwe tuin terug wilt zien?

Aan de slag!

Op basis van jouw input maken we een plattegrond van je huidige tuin, op schaal. Daarna komen we bij je langs voor een adviesgesprek en maken we samen een ruwe schets voor de nieuwe tuinindeling of beplanting. We nemen het plan door en geven je tips hoe je met ons advies aan de slag gaat. Fijn om te weten: we hanteren een vooraf afgesproken vaste prijs.