Tuinontwerp Nijmegen

De bewoners van deze woning, met rondom een tuin, willen deze graag vernieuwen. De bestaande tuin met zwembad had een vrij klassieke inrichting en de indeling voldeed niet aan de wensen van de bewoners. Zij willen graag een functionelere indeling en modernere uitstraling die meer past bij deze tijd en eigen smaak.

Ontwerp

Aan de hand van verschillende schetsvarianten zijn we met de tuineigenaren gaan studeren op zowel de indeling als de vormgeving. Hiermee werden wensen en voorkeuren duidelijk, waardoor er een weloverwogen keuze gemaakt kon worden voor een rechtlijnige vormgeving. Het ontwerp resulteerde in een functionele voortuin met ruimte voor parkeren en grote borders. Het toevoegen van gelaagdheid in de beplanting geeft een gevarieerd beeld. Verharding is hier geminimaliseerd, zodat het regenwater kan infiltreren.

In de achtertuin zijn verschillende zitplekken gemaakt. Een terras dichtbij huis, dat door middel van een pergola ruimtelijk wordt gescheiden van het achterste tuindeel. Achterin de tuin een tuinkamer, met overkapping en voorzieningen voor het zwembad. Twee kleinere gazons met verschillende speelplekken voor de kinderen. Grotere aanééngesloten borders zorgen voor een eenduidig beeld. Langs de rand van het zwembad een eenduidige lijn van beplanting. De overige borders krijgen een cottage sfeer met een diversiteit aan beplanting.

Beplantingsplan voortuin

Beplantingsplan achtertuin