Tuinontwerp Nijmegen

De tuineigenaren van deze diepe smalle achtertuin, waren op zoek naar een plan waarin al hun wensen een plek konden vinden. Een overkapping, boomhut, moestuin, vuurplaats, verschillende terrassen, gazon en mooie beplanting. De hoofdvraag was vooral, hoe deel je deze pijpenla nou het beste in?

Door verschillende ruimtes te maken met ieder een eigen sfeer, ontstaat er een onderbreking van de lange lengte. Een groter terras met veel geurige bloemen bij de keuken. Een zitje achter de schuur. De beplanting maakt deze plek beschut. In het gazon, tussen de beplanting, een halve cirkel met vuurplaats. Deze cirkel is gemaakt van hergebruikte tegels. Het gazon strekt zich verder uit naar achter, waar ruimte is voor de trampoline en een moestuin. Een pad van stapstenen verbind de verschillende ruimtes aan elkaar.

Voortuin

De kleine voortuin van deze woning moest vooral een kleurrijke plantenborder worden. De stapstenen maken het mogelijk om onderhoud aan de ramen of de gevel te kunnen uitvoeren. Een bed van kruiptijm tussen de stapstenen zorgt voor een dichtgegroeide bodem, waardoor onkruid weinig kans krijgt.