<vorig project

volgend project>

Tuinontwerp Elst

Een nieuw huis, helemaal ingericht en klaar. Maar de tuin, een overblijfsel van de vorige eigenaren, daar werden de nieuwe bewoners een beetje somber van. In januari 2019 gingen we aan de slag met het ontwerp, die nog voor de zomer gerealiseerd is. Volop genieten in de nieuwe tuin.

De wensen waren helder: een groenere tuin, onderhoudsvriendelijk, strakke vormgeving. Graag wat gras en ook bloemen. Een zitje in de schaduw, maar ook een plek om in de zon te zitten. Een overkapping was ook een van de wensen.

 

De plek voor de overkapping hadden ze zelf al uitgezocht, de ruimte achter de schuur werd daarvoor ingericht. Een diagonale vormgeving zorgt ervoor dat de overkapping verbonden is met het overige deel van de tuin. De tuin lijkt ruimer. Een loungebank in de zon. Een bank aan de wand van de schuur, die ervoor zorgt dat de grote muur onderbroken wordt. Een perfecte zit plek in de schaduw.

 

Eenvoudige beplanting, die kleur geeft aan de tuin. Een prunus boompje die wat hoogte geef. De pergola biedt mogelijkheden om in de toekomst een schommel of hangmat aan te hangen. Zo is deze tuin ook geschikt voor de toekomst.

Verharding, schutting, overkapping en de dikte van de pergola zijn door de bewoners zelf uitgezocht. Al met al een strak en stoer geheel. Een mooie afwisseling tussen groen en verharding.

 

 

Project:

Locatie:

Ontwerp:

Realisatie:

Oppervlakte:

 

Tuinontwerp Elst

Elst

2019

2019

95 M2

 

© 2019 | ontwerpburo StaLa  |  algemene voorwaarden  |  disclaimer