Tuinontwerp Nijmegen

Voor een vrijstaande woning in de oude wijk Hees in Nijmegen hebben wij dit tuinontwerp gemaakt. Het is een uitzonderlijk diepe tuin van bijna 50 meter. Bij het bezoek bleek ook dat het echt aanvoelde als een pijpenla. Tijdens het gesprek werd duidelijk dat er vele wensen zijn voor de achtertuin. Van een overkapping tot boomhut en van een moestuin tot vuurplaats. Aan ons de vraag een ontwerp te maken waar dit in past en die ruimtelijk de pijpenla doorbreekt.

 

In het ontwerp hebben we verschillende kamers met verschillende sferen geïntroduceerd. Tegen het huis ligt het grotere terras wat gekoppeld is aan de keuken. Vervolgens is daar een overkapping met vuurplaats waar gezeten kan worden. De halve cirkel vormt een zitrand tegenover de toekomstige boomhut. In het verlengde van de boomhut ligt een grasveld met daarin verwerkt een trampoline. De laatste kamer is de moestuin met kleine kas en compost voorziening.

 

De vier kamers hebben allemaal andere sferen door verschillend materiaal gebruik. Maar door te kiezen voor een organische vormgeving en een natuurlijke uitstraling vormt het ruimtelijk een eenheid.

 

 

 

Project:

Locatie:

Ontwerp:

Realisatie:

Oppervlakte:

 

Tuinontwerp Nijmegen

Nijmegen

2017-2018

2018-heden

280 m2

 

 

┬ę 2019 | ontwerpburo StaLa  |  algemene voorwaarden  |  disclaimer