Schetsontwerp privé tuin Bloemendaal

Op de uitlopers van de duinen bij Bloemendaal bevindt zich deze particuliere tuin. De eigenaren zijn voornemens een zwembad te plaatsen in de tuin. Ze willen deze gelegenheid aangrijpen om de hele tuin aan te pakken. Afgelopen jaren zijn er al verschillende aanpassingen in de tuin aangebracht. Door al deze ingrepen is het nu niet meer één geheel. Aan ons de taak om een samenhangend ontwerp te maken.

 

De tuin bevindt zich voornamelijk aan de voorzijde van het huis. Er is een duidelijk kader rondom de tuin van verschillende soorten hagen. Daardoor is er volop privacy. De wens van de bewoners is om meer gezellige plekjes te maken in de tuin waar je beschut zit en je even terug kan trekken. De tuin is nu vrij recht en duidelijk gedefinieerd.

 

We hebben verschillende schets varianten gemaakt waarbij ronde vormen van borders, beplanting en gazon het uitgangspunt was. Daarnaast zijn er verschillende varianten getekend op het huidige grote terras aan de voorzijde van de woning. Samen met de bewoners hebben we de varianten besproken waarbij er keuzes zijn gemaakt voor een groter gazon, het terug laten komen van een speelplek tussen de beplanting en het opdelen van het terras aan de voorzijde.

Voor de beplanting stellen we weelderige vaste planten met veel bloemen en siergrassen voor, afgewisseld met heesters en hagen.

 

 

Project:

 

Ontwerp:

Oppervlakte:

 

Schetsontwerp privé tuin Bloemendaal

2017

1600 m2

 

© 2019 | ontwerpburo StaLa  |  algemene voorwaarden  |  disclaimer