Beplantingsplan Lange Nieuwstraat, IJmuiden

In het plan van de Lange Nieuwstraat in IJmuiden zijn verhoogde bakken met zitranden ontworpen.  Deze bakken zijn gepositioneerd in het deel van de straat waar de winkels zijn. De opdracht was om voor deze bakken een beplantingsplan te maken.

 

Er is gekozen om met vier verschillende kleuren te werken. Deze kleuren verlopen van rood, naar roze, paars en blauw in de lengte van de winkelstraat. Hiervoor is gekozen om een rustig maar toch gevarieerd beeld te creëren in de winkelstraat. Drie soorten siergrassen vormen de basis waar tussendoor de vaste planten van een bepaalde kleur groeien.

 

Allereerst is het idee door middel van  impressies gepresenteerd aan bewoners en winkeliers. Dit werd zeer positief ontvangen en van daaruit is het concept idee vertaald naar een concreet beplantingsplan, die is uitgewerkt aan de hand van bloeischema's van de diverse soorten. Het plan is getoetst door de afdeling beheer, waarna het plan is uitgewerkt tot een bestellijst waarmee verschillende offertes zijn aangevraagd. Uitvoeringsbegeleiding heeft er voor gezorgd dat het plan juist is aangeplant.

 

 

 

Project:

 

Opdrachtgever:

Ontwerp:

Aanleg:

Oppervlakte:

 

Beplantingsplan voor verhoogde bakken in Lange Nieuwstraat

Gemeente Velsen (inhuur)

2017

2017

800 m2

 

© 2019 | ontwerpburo StaLa  |  algemene voorwaarden  |  disclaimer